Huurrecht


Het huurrecht kan opgesplitst worden in handelshuur en privaathuur. Raes & Partners zullen uw huurrechten ten volste benutten. Als u een privéwoning huurt zijn er verschillende plichten die bij uw huisbaas horen. Helaas is er dezer dagen veel misbruik door huisbazen die niet genoeg gecontroleerd worden. Tevens vindt de huurder het vaak niet de moeite waard om klacht in te dienen. U hoeft echter niet te verhuizen omdat het contact met uw huisbaas niet vlot verloopt.

Huurders zijn zeer goed beschermd in de Belgische wetgeving. Bij de advocaten van Raes & Partners kan u terecht met vragen over de betaling van uw huurprijs, herstellingen, de opzeg van uw huur, uw huurwaarborg,… Uw rechten zijn zeer duidelijk en Raes & Partners zullen ze verdedigen voor de rechter.

Voorts is er nog het huren van een handelswoning. Ook hier zijn er voorschriften legio. Uw rechten veranderen van dag tot dag en de handelshuurwet blijft zeer ingewikkeld. Daarnaast worden handelspanden zeer vaak aan u onderverhuurd (bijvoorbeeld door een brouwerij). Als kleine ondernemer moet u dan opboksen tegen een de juridische afdeling van een groot bedrijf.

Daarom is het steeds aangeraden advies in te winnen voor u uw zaak ergens vestigt of beslist om uw contract te ontbinden. Maak een afspraak voor consultatie bij Raes & Partners. In de eerste plaats zullen de advocaten van Raes & Partners ervoor zorgen dat u uw rechten kent. In geval van nood zullen hun advocaten ze ook verdedigen.

Advocaat Gent - Advocaat voor ondernemingen - Overeenkomsten en contracten - Invordering facturen en Incasso - Handelsrecht - Commercieel recht - Verkeersrecht - Bouwrecht - Huurrecht - Aanneming

Advocaten Raes & Partners: Koningin Fabiolalaan 56 A • 9000 GENT • Tel.: 09/222.93.00 • Fax: 09/222.56.00