Bouwrecht


Het bouwrecht omvat vele juridische takken die allemaal worden verdedigd door de advocaten van Raes & Partners. Zo kan het zijn dat u rechtshulp nodig heeft in uw functie als architect. Architecten hebben tegenwoordig een veel grotere verantwoordelijkheid dan het ontwerpen alleen. Een architect is het contactpunt voor een bouwproject en zorgt ook voor andere contracteringen (werkbouwtuigkundigen, interieurarchitecten, adviseurs,…). Raes & Partners verdedigen de rechten van de architect zoals beschreven in het architectenrecht.

Voorts zijn er nog juridische kwesties in verband met de bouwregels. Elk bouwproject is onderhevig aan een resem regels en beperkingen. De bouwwetgeving bepaalt met welke materialen u mag bouwen, waar u mag bouwen en is bij deze zeer gecompliceerd. Het concept van aanneming is lang niet meer dat van de traditionele kruiwagen en metselaar.

Zo zijn er aparte regels voor het bouwen van dakterrassen, het aanleggen van tuinen, het energieplan van uw nieuwe woning,… Het staatsblad publiceert regelmatig nieuwe wetten en zo blijft het bouwrecht voortdurend evolueren. Een raadsman achter de hand hebben bij het bouwen van uw nieuwe woning is zeker geen overbodige luxe. De ervaring van de advocaten van Raes & Partners zal u gidsen en adviseren in de wirwar die het bouwrecht met zich meebrengt.

Maak een afspraak voor een consultatie bij advocatenkantoor Raes & Partners voor u de eerste steen legt.

Advocaat Gent - Advocaat voor ondernemingen - Overeenkomsten en contracten - Invordering facturen en Incasso - Handelsrecht - Commercieel recht - Verkeersrecht - Bouwrecht - Huurrecht - Aanneming

Advocaten Raes & Partners: Koningin Fabiolalaan 56 A • 9000 GENT • Tel.: 09/222.93.00 • Fax: 09/222.56.00